Monday, January 8, 2018

Commlite Adapter EF-E mount (sony body to canon lens)






Harga: RM 160 [tetap dan termasuk poslaju dari Kuala Terengganu]
1 adaptor lens canon EF ke body Sony E / FE. Sesuai untuk APSC dan full frame sensor. 
Pakej termasuk : Adaptor, Kotak
Berminat, boleh whatsapp 012-9818395   
COD Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu atau Poslaju Seluruh Malaysia

Nikon 50mm f.18D





Harga: RM 300 [tetap dan termasuk poslaju dari Kuala Terengganu]

1 lens nikon 50mm f1.8D untuk dijual. Condition luaran 8/10.

Optik tiada calar / fungus.

Pakej termasuk : Lens, lens cap depan dan belakang

Berminat, boleh whatsapp 012-9818395

COD Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu atau Poslaju Seluruh Malaysia

Nikon Nikkor Af-D 50mm f1.4 - Januari 2018




Harga: RM 780 [tetap dan termasuk poslaju dari Kuala Terengganu]
1 lens nikon 50mm f1.4D untuk dijual. Condition luaran 8/10. 
Optik tiada calar / fungus. 
Pakej termasuk : Lens, lens cap depan dan belakang
Berminat, boleh whatsapp 012-9818395   
COD Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu atau Poslaju Seluruh Malaysia

Nikon Af Nikkor 50mm f/1.4D




Harga: RM 780 [tetap dan termasuk poslaju dari Kuala Terengganu]
1 lens nikon 50mm f1.4D untuk dijual. Condition luaran 8/10. 
Optik tiada calar / fungus. 
Pakej termasuk : Lens, lens cap depan dan belakang
Berminat, boleh whatsapp 012-9818395   
COD Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu atau Poslaju Seluruh Malaysia

Nikon Af Nikkor 28mm f/2.8 - Januari 2018







Harga: RM 780 [tetap dan termasuk poslaju dari Kuala Terengganu]

1 lens nikon 28mm f2.8 D untuk dijual. Condition luaran 9/10. macam baru lagi. optik tiada calar / fungus.

Pakej termasuk : Lens, lens cap depan dan belakang

Berminat, boleh whatsapp 012-9818395

COD Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu atau Poslaju Seluruh Malaysia

Nikon D600 Body Sahaja - 8 Januari 2018

Harga RM 3,250 [ termasuk pos dari Kuala Terengganu]





1 body Nikon D600 untuk dijual. Body full frame memastikan kualiti imej yang terbaik untuk anda dan klien anda. Full HD video, full manual control. 
Condition Luaran: 8/10
Function: 10/10. 
Shutter count: 36k
Pakej Termasuk: body, body cap, kotak asal, kabel charger, charger, bateri original 1 pcs. 
Berminat, klik link di bawah untuk menghubungi kami

Tuesday, January 2, 2018

Nikon D3100 Body Sahaja







Harga: RM 500 [tetap dan termasuk poslaju dari Kuala Terengganu]

1 kamera untuk dijual. Nikon D3100 body sahaja. 2nd. 14 megapixel, boleh rekod video. SC 16k. Condition luaran 8/10. Semua berfungsi dengan baik.

Dekat lcd ade hitam dekat bucu. Tapi tak nampak mane pun, dan tak nampak dalam gambar yang diambil.
Pakej termasuk : Body, charger, kabel charger, bateri
Berminat, boleh whatsapp 012-9818395   

Nikon Lens AFS 55-300mm f/3.5-5.6 VR







Harga: RM 600 [tetap dan termasuk pos dari Kuala Terengganu]
  
Lens nikon 55-300mm untuk dijual. Sesuai untuk semua jenis dslr nikon. Boleh autofokus full function. Lens terbaik untuk telephoto atau zoom jauh. Sukan, animal, nature, dan lain lain lagi.

Luaran 9/10. Macam baru lagi. Semua tulisan pun kemas cantik lagi. Ade fungus. Lame sangat tak guna, ade fungus kecik. Tapi tak efek gambar lagi setakat ni.

Berminat hubungi 012-9818395 Cod Batu Buruk, Kuala Terengganu ataupun Poslaju seluruh Malaysia. 




Monday, July 31, 2017

Canon EOS M - top 10 best travel camera 2014! [SOLD]

1 set kamera canon eos M untuk dijual. Kamera dengan kemampuan gambar dan video full HD 1080p untuk video yang clear dan cantik. Sensor besar untuk kualiti imej yang sama seperti kamera profesional DSLR. Saiz yang kecil mudah dibawa ke mana mana sahaja. Body yang diperbuat dari magnesium alloy - tahan lama, kuat, solid dan tough.


Set termasuk
1. Body kamera
2. Lens ef-m 18-55mm IS STM
3. Eos m speedlight/flash 90EX
4. Charger Canon
5. Bateri
6. Strap Canon
7. Memori kad 16gb



Condition luara.: 9/10. Macam baru. Masih cantik. Touchscreen pun masih cun.



Function.: 10/10. Semua butang berfungsi dengan baik, begitu juga internal function.

Harga.: RM 1050

Berminat, whatsapp 012-981 8395

COD Kuala Terengganu @ poslaju seluruh malaysia.

Tuesday, June 27, 2017

Canon 100D - DSLR paling kecil di dunia - Digic 5 Processor

1 body kamera Canon EOS 100D untuk dijual. Touchscreen, full hd 1080p video, dan sangat ringan dan kecil. Mudah dibawa ke mana mana.




Tuesday, June 20, 2017

Compatibility lens nikon AF-P


Untuk makluman dan perhatian semua pengguna kamera nikon, teknologi lens terbaru nikon (lens yang bermula dengan huruf AF-P) HANYA BOLEH DIGUNAKAN PADA:

Nikon
- D3300
- D3400
- D5200 (boleh guna, tapi tak boleh off VR. Full time AF + manual focus override)
- D5300
- D5500
- D5600
- D500
- D7100 (boleh guna, tapi tak boleh off VR. Full time AF + manual focus override)
- D7200 (boleh guna, tapi tak boleh off VR. Full time AF + manual focus override)

*Manual focus override bermaksud anda boleh terus pusing focus ring untuk ejas focusing tanpa flip apa apa suis.

Body selain body yang tersenarai di atas, lens AF-P langsung tidak boleh digunakan.

Saturday, June 10, 2017

Sony Nex 6 Body (JUALAN RAYA RM699 SAHAJA) (SOLD)

1 kamera sony nex 6 untuk dijual. nex 6 ni lebih kurang same mcm a6000 je. beza utama


1. kedudukan dial atas body lain
2. processor baru
3. 16mp berbanding 24mp sony a6000




CANON 1100D BODY

1 kamera canon 1100D untuk dijual.

kamera berfungsi dengan baik. takde rosak ape ape. dapat body, charger, bateri, strap, body cap.